河北省高校体育专业毕业生就业状况分析与对策研究

收稿日期: 2010-1-17 PDF 下载 (306)
  • 作者单位: 1, 3. 河北经贸大学体育部, 河北石家庄 050061;
    2. 邢台学院体育系, 河北邢台 054001

A survey of the employment of sports majors in physical education universities in Hebei

目前河北省高校体育专业毕业生就业形势较为严峻,为改善目前就业困境,应采取以下举措:一是要完善社会体育服务体系,创造更多就业岗位;二是要完善高校就业指导服务体系,提升就业指导服务水平;三是要加强毕业生就业教育,倡导自主创业,鼓励灵活就业;四是改革课程设置,重视实践能力培养,使学生与社会工作无缝对接。

Sports majors are faced with difficulty of employment after graduation from universities in Hebei.Initiatives are proposed to improve the social service system to create jobs,career training in school,and flexibilities of the students.What is more,curricula should be reformed in practice,so as to adapt students to social work.