把学习的选择权还给学生

收稿日期: 2011-11-1 PDF 下载 (519)
  • 作者单位: 北京师范大学国际与比较教育研究院, 北京 10087

On the right of the learning for learners

教育规划纲要提出要改革人才培养模式,这就要求充分发挥学生在学习中的主体作用,改变现在学生"被教育"、"被学习"的状况。给每个学生提供适合的教育,就要把学习的选择权还给学生。学校要减少必修课,增加选修课,为学生的学习选择创造条件。

Education planning program requires that education model be reformed,the right of learning. So the learners are the center,and each one is provided with appropriate education as LIIieWISe.schools open optional courses and reduce compulsory courses.