实践的教师教育——河北师范大学顶岗实习支教工作初探

收稿日期: 2007-5-6 PDF 下载 (211)
  • 作者单位: 河北师范大学, 河北石家庄 050016

Practices of the teacher education——On the in-post teaching practice in Hebei Normal University

顶岗实习支教工程,是以强化师范生从教技能为主题,以促进学生成长成才为核心,以服务农村基础教育,促进教育均衡发展为责任的一种新型教师教育模式,河北师范大学对顶岗实习这一师范生培养模式进行了全面深入的探索与实践,并取得了一定的成效。

The ongoing project of in-post teaching practice is intended as an educational model to improve the students' teaching techniques,and enhance the rural education.Hebei Normal University has achieved experiences and accomplishments.