新时期多元化声乐教学模式的设计探究

收稿日期: 2009-6-7 PDF 下载 (297)
  • 作者单位: 河北师范大学音乐学院, 河北石家庄 050091

On the diversification in the designing of vocal music teaching

新时期的教育改革为声乐教学模式的发展提供了契机,告别传统的僵化教学模式,提升学生对于声乐艺术学习的主动性和创造性已经成为教学改革的内在需求.在此背景下,笔者选择声乐教学模式作为研究对象,提出了多元化教学模式的改革思想,并对这一教学模式的现实意义进行了论证,设计了系统的教学模式改革方案,以期为理论研究与教学实践注入新的动力.

The modern education reform provides with an opportunity for the development of vocal teaching,improvement of the traditional teaching, and creativity of the learners. So the authors choose the vocal teaching mode as research object, and propose pluralism and countermeasures.