海量网络信息教学资源的优化整合—以地理学为例

收稿日期: 2009-09-17 PDF 下载 (318)
  • 作者单位: 徐州师范大学 城市与环境学院, 江苏 徐州 221116

Optimized integration of the immense information resource—A case study in geography

随着海量地学网络资源的迅速增长,与大学教学主体对资源利用的低效性和盲目性之间的矛盾日益突出,如何有效解决这些矛盾,资源的优化整合成为解决问题的关键和必然。在分析海量地学信息资源现状的基础上,对面向高校地理教学的海量地学信息资源优化整合的必要性进行了分析,并提出了资源优化整合的主要途径。

With rapid growth of information resources in geo-sciences, an improper and inefficient utilization becomes serious in university labs. So an optimized integration is proposed of the immense information resources. A feasibility analysis is carried out in relation to utilization and integration.