高职院校学生职业、就业指导服务体系完善措施刍议

收稿日期: 2009-11-11 PDF 下载 (306)
  • 作者单位: 1. 石家庄职业技术学院图书馆, 河北石家庄050081;
    2. 石家庄职业技术学院招生就业处, 河北石家庄050081

Career service systems in vocational colleges

高职院校毕业生就业状况是学校办学水平和人才培养质量的客观反映,毕业生就业数量、质量是实现学校可持续发展的重要保证。为提高毕业生就业率,国家采取了一系列促进就业的政策。但高职院校职业指导、就业指导与服务仍存在问题。为此要采取健全职业就业指导管理机制,贯彻落实国家、地方政府就业政策,实现职业指导、就业指导与学生政治思想教育、商务社交礼仪教育的有机结合等措施,促进相关工作的有效开展,推动学校可持续发展。

It is assumed that the graduate employment represents the objective teaching quality,and quantity of employment and trusted quality serves as a foundation of sustainable development of a school.In spite of national policies,vocational colleges have much more to do in career guidance and service in relation to management mechanisms,career training and political education.