网络环境下的大学生德育

收稿日期: 2010-3-6 PDF 下载 (319)
  • 作者单位: 河北经贸大学期刊编辑部, 河北石家庄 050061

College moral education in the context of networks

信息技术的发展给高校大学生德育工作提出了新的挑战。网络的方便快捷,使部分大学生学术道德缺失,网络的虚拟性使部分大学生的心理健康受到不同程度的影响。因此,应加强对大学生的网络德育和法制教育,使其科学规范利用网络,增强其学习的主动性和创新性,成为有用之才。

New information technology challenges the college moral education.Networks are so efficient that undergraduates tend to lose academic conscience due to the virtual impact to their mental health.Therefore,moral and legal education should be strengthened to regulate network uses and improve learners' creativity.