高中物理教学中情感态度与价值观的培养

收稿日期: 2010-5-6 PDF 下载 (336)
  • 作者单位: 1. 河北师范大学附属民族学院, 河北石家庄 050091;
    2. 石家庄市第十九中学, 河北石家庄 050051

Development of affection and values in teaching of physics in high schools

认知心理学认为,态度是由认知因素、情感因素和行为倾向因素组成的,人在认知过程中的情感态度与价值观是一种习得的影响个人行为选择的内部状态或反映倾向。在高中物理教学中,为了将情感与认知目标更好地融合起来,情感态度与价值观教育应该从培养态度的习得阶段做起。

Cognitive psychology admits that attitude is made up of cognitve,affective,and behavioral factors.In the teaching of high school physics,affective attitude and values should be developed to combine affection with cognitive objectives.