论高校学科建设在科技创新中的地位与作用

收稿日期: 2011-05-17 PDF 下载 (340)
  • 作者单位: 1. 北京科技大学 文法学院;
    2. 北京科技大学 人事处;
    3. 北京科技大学 党委组织部, 北京 100083

Curricular construction and teachnological innovation of universities

学科建设是集科学研究、人才培养、学术队伍、学科方向和基础条件于一体的综合性建设。高等学校是学科建设的主体之一。在知识创新系统、科技人力资源、科技创新活动、技术和产业创新、科技创新人才培养等五个方面,高校学科建设在国家科技创新中具有十分重要的地位与作用,高校应旗帜鲜明地加强学科建设。

Curricular construction is committed to the improvement of scientific researches,talent culturing, academic staffs,and basic facilities in universities.Hence,this paper studies knowledge,human resources,innovations,entrepreneurs,and talent culturing in the academic curricula in the universities.