高等学校人才引进成本问题研究-基于成本核算的视角

收稿日期: 2013-3-7 PDF 下载 (370)
  • 作者单位: 河北师范大学商学院, 河北石家庄, 050024

A cost-based account of the employment of new staffs

随着我国经济及政治体制改革的不断深入,高等学校所面临的竞争也日趋激烈.如何保证长期、稳定的可持续发展,成为高等学校必须考虑的首要问题.加强高等学校师资队伍建设是保证高等学校可持续发展的重要举措,人才引进又是实施这一举措的重要手段.人才引进必然会形成一定的资金耗费,而这部分耗费便形成了高等学校的人才引进成本.主要从成本核算的视角出发,对高等学校人才引进成本及相关内容进行了必要的探讨.

With the Chinese economic and political reforms, universities face a steady and sustainable development through competitions. One of the top priorities is to ensure employment of new teachers. The cost is bound to take a large portion of the funds. This study accounts for the cost and necessity.