关于孤儿社会化问题的研究-以美国和法国的经验为例

收稿日期: 2013-9-8 PDF 下载 (565)
  • 作者单位: 哈尔科夫师范大学教育学科学院, 乌克兰基辅, 04050

Socialization of orphans in USA and France

孤儿问题是一个全球性的问题.失去父母的是孤儿,失去父母监管的也是孤儿,他们大多沦为社会孤儿.在科学飞速发展的今天,用现代教育科学的方法分析研究孤儿社会化问题,提出科学的解决方案,促使他们健康地回归社会,是各国政府应重视的问题,也是教育工作者义不容辞的责任.美国和法国政府已经针对这个问题进行了理论研究并付诸实践,值得各国政府借鉴.

This article analyzes the general theoretical approaches to the socialization of orphans in pedagogical science. The purpose is to enable them to go back to the society. This paper argues for the experiences of USA and France as example.