利用新媒体技术开展大学生入学教育新探

收稿日期: 2012-12-12 PDF 下载 (216)
  • 作者单位: 1. 北京航空航天大学学生处;
    2. 北京航空航天大学自动化学院, 北京 100191

On the current affairs education for the freshmen

入学教育是根据大学新生特点开展的素质教育活动之一,是高校教育教学工作的重要组成部分。随着信息技术的迅猛发展,以手机、网络、数字载体为代表的新媒体对大学生产生了广泛而深远的影响。因此必须充分认识和把握新媒体技术给大学生入学教育带来的机遇和挑战,努力探索符合社会主义核心价值体系要求的、学生乐于接受且实效性强的入学教育新途径和新举措。

Current affairs education for the freshmen is a significant component of the higher educationin universities.New technologies render the mobile phones, network, digital media to result in eventualimpacts.Therefore, the freshmen education should combine both the challenges and opportunities.