顶岗实习课堂指导研究

收稿日期: 2013-1-10 PDF 下载 (302)
  • 作者单位: 河北师范大学历史文化学院, 河北石家庄 050024

Researches of the in-post teaching practice

顶岗实习课堂教学指导事关实习生培养质量和成千上万中学生的成长发展。如何做好顶岗实习课堂教学指导工作是顶岗实习过程中必须解决好的核心问题,从“岗前培训,做好课堂教学常规指导;网上指导,做好课堂教学常规问题答疑;听课指导,做好课堂教学创新引领;视频指导,做好课堂教学创新指导”四个方面进行探讨,试图创立顶岗实习课堂教学“两循环四轮指导法”,以解决顶岗实习课堂教学指导存在的问题。

The in-post teaching practice is decisive for the youths.It is imperative to learn of the training theories, from pre-career training to the class teaching and network teaching.Hence, this paper discusses the strategies.