困境与超越:专业学习共同体下的学习文化构建

收稿日期: 2012-10-16 PDF 下载 (531)
  • 作者单位: 周口师范学院教育科学系, 河南周口 466001

Construction of learning environment from the perspective of professional learning community

专业学习共同体把管理者和教师联结在一起,相互交流,共同学习,以提高专业教学效率,达到学生、教师、学校共同发展的目的。以专业学习共同体为视角审视学校学习文化,发现校长带头学习的示范效应差、教师共同探究与反思的意识不强等问题。要建设学习文化,可以采用强化校长的学习、分享及对教师的支持,促进教师个人和教师团队持续不断地学习,理解和高度关注学生的学习等策略。

Through communal study initiated by community staffs and college teachers, the professional learning will enhance the efficiency of learners.The construction of professional learning community may help with the college education and learning environment in a community. This paper suggests that college presidents support teachers to form teams for the commitments.