论大学理念主体及其行动策略

收稿日期: 2012/02/29 PDF 下载 (330)
  • 作者单位: 北京师范大学教育学部, 北京 10087

On the concept of university in relation to subject and action

讨论大学理念需要将理念主体纳入视角。理念主体有个体和组织两个层面。在个体层面,身份不同、角色不同、责任不同,理念主体的权力不同,理念的影响力也有差别。理念的讨论既可以满足认识兴趣,更要指向行动。理念和行动的主体对位最终影响理念价值的实现。

The concept of university should integrate subjects with individuals and collectives under the subordinate influences.category.Identities,roles and responsibilities are decisive to the administration of powers and This discussion is meant for eventual action in line with concepts.