论研究型大学教师队伍的国际化

收稿日期: 2011/10/26 PDF 下载 (346)
  • 作者单位: 1. 武汉大学教育科学学院, 湖北 武汉 430072;
    2. 河北科技大学人事处, 河北 石家庄 050018

On the internationalization of research-typed university staffs

教师队伍的国际化是研究型大学发展的先决性条件。研究型大学教师队伍国际化应着重解决四个问题:一是理性认识教师队伍的国际化;二是建立与国际接轨的教师管理机制;三是加强国际化教师的引进与培养;四是切实提高教师的英语应用能力。

This paper discusses four questions in relation to the internationalization of the research typed faculties in universities,namely,the recognition,construction of a mechanism introduction of competent staffs,and improvement of their English proficiency.